Purmerend

Purmerend, onder de rook van Amsterdam, geliefd, geroemd en charmant tegelijk. De stad telt dertig rijksmonumenten en een reeks oude gebouwen. In het centrum dateren veel panden uit de zeventiende en achttiende eeuw. Wandel langs de Bierkade en de Weerwal. De meest bekende plek is de Koemarkt. Door de eeuwen heen werd hier volop in vee gehandeld. Nu vormt het plein het hart van de stad en is het een gezellig autovrij plein met vele cafés en restaurants. In Purmerend kun je mooie wandelingen maken langs de historische grachten en door de oude binnenstad. Even buiten de stad, in het Purmerbos, is er voor kinderen een spannende speelplek met kruip-en-sluipdoor-gangen en veel water. Je vindt er vlonders en step-stones die je via een touwbrug naar een eiland leiden.

Klein Where Purmerend “Ruimte om te genieten”

Klein Where Purmerend

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Met 80.000 inwoners is Purmerend een complete stad en het middelpunt in de regio Waterland. De stad heeft haar inwoners veel te bieden en telt zeven wijken. Op sociaal- en maatschappelijk gebied is het aanbod veelzijdig en divers. Iedere wijk heeft een wijkteam waar bewoners met elkaar en voor elkaar zorgen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Sport en spel zijn verenigd in Spurd.nl. Purmerend is vooral een kindvriendelijke stad met speeltuinen, een kinderboerderij en een groot zwembad. Er zijn scholen voor het primair en het voortgezet onderwijs. Het Dijklander Ziekenhuis (voorheen Waterlandziekenhuis) is het ziekenhuis voor de regio’s Waterland en West-Friesland. Kortom, in Purmerend kom je niets te kort.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Klein Where, Ruimte om te genieten.”

Contactgegevens Klein Where